Жена от български произход влиза в надпреварата за президент на Мексико

...
Жена от български произход влиза в надпреварата за президент на Мексико
Коментари Харесай

Жена от български произход се кандидатира за президент на Мексико

Жена от български генезис влиза в конкуренцията за президент на Мексико на изборите следващата година. Клаудия Шейнбаум се отхвърли от поста на кмет на столицата Мексико Сити, с цел да работи върху кандидатпрезидентската си акция.
Реших да се отдръпва дефинитивно от поста на 16 юни, с цел да стана първата жена в историята на Мексико, която да управлява нацията.
Клаудия Шейнбаум, кмет на Мексико Сити

60-годишната Шейнбаум има български и литовски корени. Родителите ѝ от еврейски генезис отпътуват за Мексико по време на Холокоста през 40-те години на предишния век. Според Шейнбаум близо 68% от мексиканците одобряват да имат жена президент. 
Досега извършените предварителни изследвания ни подреждат преди всичко и съм сигурна, че това ще продължи да бъде по този начин.
Клаудия Шейнбаум, кмет на Мексико Сити

Изборите за президент в Мексико ще се проведат през юни следващата година. В конкуренцията влиза и министърът на външните работи, Марсело Ебрард, който също подаде оставка. Заедно с Шейнбаум двамата ще се борят за мястото на Андрес Обрадор отпред на страната, само че и отпред на партията Morena.Формацията ще организира вътрешно гласоподаване и ще излъчи претендент за президентските избори през септември. Президентите на Мексико имат право единствено на един мандат от 6 години. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР